Tisdag

God morgon :) Idag är det riktigt kyligt ute, men det ser ändå ut att bli en fin dag och det gillar vi. Senare under dagen ska vi umgås med Malin, gå promenad och luncha :) Ser vi fram emot. Tills dess blir det bara mys här inne, är galet trött just nu.

Det hjälpte inte med nattblöjor heller, blir snart galen. Det är varje morgon nu! Kan iofs bero på att det är bissar påväg ut där uppe i hennes mun. För det gör väl att avföringen blir lösare? Såg det igår och då slog det mig att det kanske är därför.

Sitter och käkar min frukost och dricker mitt morgonkaffe, gott är det. Lovisa ligger i sängen och sover! Borde kanske sätta fart och fixa mig medans hon ändå sover :) Ha en fin dag!

Det är härligt

Först vill jag börjar med att tacka för tipsen gällande Lovisas morgon-rutiner ;) hehe! (Bajset). Vi ska testa natt-blöjor nu och se om det hjälper något, för en storlek större har vi redan testat. Hoppas på bättring nu :)


Första gym-passet för denna veckan är nu avklarat :) Känns riktigt härligt! Det var toppen att jag vilade igår kände jag, för idag hade jag så mycket energi och var väldigt peppad till att träna. I lördags, 6:e passet den veckan, så var jag helt slut i hela kroppen och kände bara hur den skrek efter vila. Jag är ju inte van att träna över huvudtaget, så det blir väl förmodligen en chock för kroppen.

I morgon ska vi på Body-Pump, jag är riktigt nervös faktiskt. Har aldrig vart på ett sådant pass innan, endast Zumba, så det känns som om att jag kan få komma att bekänna färg. Det värsta utav allt är att jag tror att detta är för tidigt, har inte tränat så länge än ju. Hur ska jag då orka 60 min body-pump? Haha, det är väl bara att ta i och kämpa på så gott man kan. Det är inte värre än att jag får pausa lite mer än alla andra ;)

Ne, nu ska jag dricka en kopp kaffe och gosa ner mig i soffan :) Natti!

Åkpåse

Okej, alla som känner mig vet att jag är rätt ivrig och när jag kommit på något jag vill ha så ska jag bara ha det. Så detta kommer inte som en chock: Jag köpte en ny åkpåse till Lovisa! :) Så när vi hämtat ut den i morgon så kan vi äntligen börja använda nya vagnen. Gladare än gladast!

Denna blev det:


Måndag

God morgon Måndag :) Ny vecka och nya tag, allt rullar på som vanligt här hemma iaf. Dock blir jag tokig, vet inte vad jag ska ta mig till, det läcker ur Lovisas blöja varje gång hon har bajsat, alltså på morgonen. Ändå har vi börjat byta oftare, vad ska man göra? Känns rätt trist att vakna till det varje morgon och stackars Lovisa som det blir så för.

Annars då, idag är planerna inga alls. Ska försöka ta mig ut och gå en sväng med Lovisa iaf. Fast det får bli en kort sväng, för hon är fortfarande snuvig som tusan :/ Att det aldrig ger med sig. Ikväll blir det träning igen också, är laddad till tusen. Igår vilade jag mig faktiskt och det var välbehövligt.

Ne, en kopp kaffe nu :)

Lördag

Goddagens :) Då verkar det som om att det är massa snö som tänkt komma, det är kass tycker jag. Nu kan våren få komma hit istället, vi fick ingen snö när vi skulle ha den, så vad ska vi med den till nu? Haha.

Idag blir det en lördag inne, bara städa, tvätta, plocka ordning och massa massa mys med Lovisa. Förutom ett undantag, ska till gymmet. Det blir nog senare under eftermiddagen/kvällen, får se när Camilla kan komma ifrån :)

Denna veckan har det blivit träning varje dag, det är iofs inte heller så himla bra. Man måste ju vila ibland, men tänkte att jag tar den dagen imorgon :) Det är ju så himla gott nu när man är inne i det, varför inte passa på? Känner själv hur mycket piggare, gladare och allt annat man är, jag gillar det. Det känns inte som om att detta är som gångerna innan då jag haft motivationen och sedan lagt av, för jag känner hur peppad jag är hela tiden. Kanske för att jag märker hur gott det gör för min kropp?

Ne, ska ner och byta en tvätt i maskinen nu :) Later!

Insomnia

Eh kanske inte riktigt, men varför ska jag alltid vakna på nätterna/tidiga morgnar för? Jooooobbigt! Lovisa är ju inte ens vaken, jag borde sova och jag ska sova, iaf en stund till ;)


Torsdag

Det är första gången på hela dagen som jag sitter och andas ut riktigt, är helt slut. Denna dagen har gått i en enda fart och jag gillar det. Dock började morgonen mindre bra, det var ännu en bajs-incident så jag fick bada Lovan, byta sängkläder och tvätta. Kvart i sju på morgonen dessutom, det är inget för mig! Vi funderar på om vi kanske måste börja byta henne på nätterna, eftersom hon sover så länge som hon gör så kanske inte blöjorna klarar det? :/ Några tips?

Därefter var jag i full gång, så började plocka ordning, diska och duscha. Medans Lovisa ändå somnade om ;) Man får passa på! Sedan drog vi oss upp till ÖF också, det var trevligt som alltid, dock väldigt lite folk idag. När vi var klara där så gick vi en promenad hem till Malin och hälsade på, SÅ HIMLA FINT dom har fått det i huset. Det är helt galet, jag är riktigt avundsjuk ;) hehe!

Lovisa blev väldigt trött under tiden där, så vi började gå hemåt och hon somnade såklart i vagnen så då gick vi en extra sväng och så passade jag på att handla lite nya och fräscha blommor! :)

Väl hemma så kom bror min hit och även morfar på ett spontanbesök, det var riktigt mysigt faktiskt! Dessutom lagade Andres mat till oss idag, skönt att slippa göra det själv och han är ju så duktig på det också.

Nu på kvällen har jag tränat och solat, blev en sväng dit ner själv idag men det gjorde inte så mycket. Är mest nöjd att jag kom iväg :) Men nu är jag helt slut i både huvud och kropp! Så ska ta mig en varm dusch och sedan lägga mig.

God natt :)

Tulpaner :)

Idag har jag införskaffat mig 2 buketter vita tulpaner och en ny glas vas, jag gillar't :)


God natt!

Nu är det läggdags för min del, är helt slut i kroppen! Det var jag redan innan träningen idag också, men jag släpade mig dit ändå :) Kändes grymt skönt efteråt. Idag blev det ett pass med Camilla, så duktiga är vi!

Tidigare idag lunchade/fikade jag med tjejerna och sedan gick vi upp till Camilla så att tjejerna fick leka lite, en riktigt trevlig dag <3

Men nu är det sovdags, god natt :)


Onsdag

God morgon :) Idag fick jag sova till klockan nio, ändå är jag trött? Jag önskar att jag var vore en morgonmänniska, verkligen. Det är ju så mysigt att gå upp tidigt och bara vara, men inte när det känns som om man kunde somna ståendes, haha.

Nu sitter jag iaf med en skål yoghurt och en kopp kaffe! Kanske vaknar till liv riktigt efter det, hoppas. Idag ska vi träffa Camilla, Naemi, Jennifer och Hailey, ska bli riktigt roligt faktiskt. Nu var det längesedan jag såg Hailey så då blir det ju ännu roligare. Får se hur våra tjejer leker ihop också, sist jag och Camilla träffades så var dom små mer intresserad utav varandra, så det är roligt. Dock får man hålla ett öga hela tiden, för Lovisa kan vara lite hårdhänt, men hon vet ju inte bättre än :)

Ne, käka upp här och sedan börja fixa mig själv och Lovisa :)

Vagnen

Robin hämtade som sagt ut Lovisas vagn och bilstol igår, vi monterade ihop den och jag kan inte säga annat än att jag älskar den! Så smidig och lätt att köra :) Dock lite större än jag trott, men vad gör det, hon sitter ju super bekvämt! Testade den här hemma förut och hon gillade det, skrattade som tusan!

Synd att vi inte kan börja använda den med en gång! Ska kolla om åkpåsen vi har till den andra vagnen kanske går att ha, men det är tveksamt! Vi får nog vänta :) Ska ändå pumpa upp hjulen och sådär.


Lovisa


Måndagskvällen

Sitter i soffan, sådär häligt utslagen som man kan bli. Det blev ett träningspass idag också, jag var så himla taggad. Dock kändes det ganska tungt i benen till en början, men efter ett tag så släppte det. Såhär i efterhand så känns det väldigt skönt iaf. Har fortfarande inte mätt mig och tagit kort, dumt. Måste göra det snarast, ska försöka hitta ett måttband. Vikten tänker jag inte fokusera så mycket på eftersom det kan bli väldigt knasigt då fett omvandlas till muskler som dessutom väger mer. Tänker att jag ska mäta och checka av 1 gång i månaden :) Kan vara en rolig sporre till mig själv och ser man resultat så gör ju det att man kämpar mer.



Då var det den här gamla bilden, tagen för över 2 år sedan! :P Har inga färska, måste skärpa mig med det där. Tråkigt med bara text hela tiden, eller vad säger ni? Vill ni ha mer bilder i bloggen? :)

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, sedan en dusch och invänta Robin som kommer hem med paket :D Vagnen och bilstolen, jag är förväntansfull :)


Bilbarnstol & Vagn

Vi har vart lite sega med att köpa ny bilbarnstol till Lovisa, men vi åker inte så mycket bil med henne och så vill man ju inte byta för tidigt. Dock var der hög tid att vi fick tummen ur nu. Det är så himla svårt att veta vilken man ska köpa, för det är verkligen en hel djungel för den som inte kan så mycket.

Vi valde iaf en modell som passar i alla bilar, då vi inte riktigt vet hur det kommer se ut med bil för vår det lite längre fram. Vi har inte bestämt oss och då känns det ju dumt att köpa en stol och sedan kanske bli tvugna att köpa en ny, hehe.


Denna blev det, den verkar bra och dessutom ganska fin, haha :) Kollade igenom alla punkter och det såg väldigt bra ut iaf, så jag är nöjd än så länge. Får se när vi får hem den och provar också! Tror den ska komma idag eller i morgon.

Sedan var det ju detta med vagn också, det är förmodligen ganska tidigt som jag kollat på detta men jag känner att den andra blir så himla stor och tung nu när Lovisa är större. Jag älskar vagnen vi har nu, så det är inte det som är grejen. Bara det att det hade underlättat med en lite smidigare vagn, som är mindre och lättare.

Det är samma sak där, också en hel djungel. Jag har dessutom alltid vart emot trehjulingar, har inte gillat det alls. Nu har jag fått en annan uppfattning, hittade en som jag gillade jätte mycket och den blev det. Får hoppas att den är lika skön att köra som jag tror. Det är nackdelen när man beställer på nätet, man vet ju inte riktigt. Fast det är inte värre än att man får skicka tillbaka den.


Denna är det :) Väldigt fin engligt mig iaf!

Ska dock vänta med att börja använda den tills det är lite varmare ute, för jag valde att inte köpa någon åkpåse till denna. Det hade känt riktigt onödigt då våran inte alls är gammal. Känns iaf skönt att ha detta avklarat, för vi skulle ändå byta vagn förr eller senare, så då spelar det ingen roll om det blev nu.

Denna är framåtvänd också, så när vi börjar använda den så blir det debut för Lovisa att sitta framåt :) Skoj! Det kommer hon nog älska, hon som är så nyfiken, haha.

God morgon

Då var det Måndag och ny vecka igen, helgen har som sagt vart kanon bra! Nu hoppas jag att veckan blir lika bra :)

Förra veckan tränade jag 5 dagar! Det är grymt ju, är väldigt nöjd. Ska nog satsa på minst 4 dagar iaf, det är nog ganska lagom om man vill ha resultat snart, vilket jag vill. Dock när varje dag kommer så är jag sugen på att träna och så länge jag är det så tänker jag inte sätta stopp, då går jag iväg! :)

Idag ska vi bara vara hemma har jag bestämt, kanske en liten promenad eller något, men annars inget spec. Bror min kommer hit idag också, ska hjälpa honom med lite grejer! :)

Ne, en kopp kaffe så att jag kan vakna till liv tror jag :) Ha en fin dag!


God natt!

Har haft en riktigt fin söndag och jag är sådär löjligt lycklig i hela kroppen :) Allt känns bara bra på något vis, inte för att jag klagar.

Världens finaste dotter har jag! Kan inte sluta tänka på hur glad hon gör mig och vilken kärlek som bara växer för varje dag som går! :)

Nu ska en lycklig Alexandra sova :) God natt!


Söndag

Då var dagens träningspass gjort, idag blev det med Camilla :) Det gick riktigt bra idag, det är en skön känsla när man kommer dit och klarar mer och mer för varje gång som går! Kan inte säga annat än att det är grymt att träna :) Jag ska inte ge upp nu, känns så kul.

Dagens planer är en tripp ner till Kode där vi ska bli bjudna på lite god mat och ha det trevligt!

Kvällen blir lugn och härlig, jag gillar det. Nu ska jag duscha, ha en fin söndag! :)


Lördag

Denna underbara lördag började med frukost på cafét tillsammans med tjejerna och bror min :) Vi satt en bra stund och hade det trevligt, sånt borde man göra oftare. Riktigt mysigt och alla ska ju ändå käka, hehe. Vädret är kanon idag och man blir sådär härligt glad, jag gillar det.

Nu sitter jag och dricker en kopp kaffe och Lovisa sover, har precis diskat upp efter igår. Alla tjejer samlades och hade en mysig kväll, drack ett glas vin och bara njöt. Det kallas jag livs-kvalitét, att få umgås med alla nära och kära och bara mysa.

Runt tre tiden kommer min bror hit och ska hålla ett öga på Lovisa så att jag kan komma iväg och träna. Idag blir det med Malin :) Jag är grymt taggad faktiskt, ska passa på att sola med :)

Ikväll blir det god mat, film och mys! Underbara helger :)

Fredag

God morgon :) Idag vaknade Lovisa första gången klockan åtta, vilket hon börjat göra nästan varje natt. Är det inte åtta så är det sju och det är också heeeelt okej. Galet skönt att hon sover igenom hela nätterna nu :) Dock kan jag inte säga desamma om min egen sömn, sover så himla oroligt hela tiden, väldigt jobbigt.

Sitter och käkar min frukost och Lovisa sitter på golvet och leker, mysig morgon. Idag kommer Anna och hälsar på oss, ska bli så himla kul! Nu var det riktigt längesedan vi sågs, så det ser jag fram emot. Hon kommer redan vid tio, så när jag käkat klart här så ska jag fixa mig och klä på Lovan.

Senare under dagen blir det fika med vännerna och så kommer även Marika ner, så denna dagen kommer bli super! Hoppas ni får en fin dag :)

träningen

Jag är alldeles slut i kroppen nu, känns så himla skönt att känna så när man tränat. Det blev ett pass med Camilla & Gabriella idag med, vi är verkligen igång nu och jag gillar det.

Nackdelen med mig är att jag är duktig i början och tappar sedan suget efter ett tag, men denna gången känns det tusen gånger roligare. Kanske för att man har sällskap? :) Vet inte, men jag ska kämpa! Märker och känner verkligen skillnaden kroppsligt. Är mycket piggare, gladare och mår allmänt bättre. Det skadar ju dessutom inte att jag trycker i solariet, med lite färg känner man sig snyggare också ;)

Har införskaffat mig lite nya träningskläder också, det gör det hela ännu roligare :) Man ska känna sig snygg när man tränar!


Linne i rosa + ett i svart


Sport-BH! Super skön och ger ett väldigt bra stöd :)


Tränings-thigts, riktigt sköna!

+ En kortärmad hoodie, som inte fanns kvar på hemsidan!

Det är väl knappast någon som missat dessa träningskläder ifrån Gina, men om någon har det så tipsar jag om det nu! Billiga, härlig kvalitet och snygga :)


Ruggigt

Usch vilket kasst väder det är idag, blåser massor och regnar som tusan! Vi gav oss iaf upp till öppna förskolan (även om jag var riktigt sugen på att strunta i det) och lekte en stund! Lovisa tycker nog att det är skoj, massa barn och massa leksaker, det är ju aldrig fel.

Nu ligger hon och sover och jag ligger i sängen och vilar mig en stund, är riktigt trött och fick ont i magen som tusan :/ När hon vaknar så ska jag passa på att dammsuga här hemma, det behövs nu! Ni antecknar va? ;) Haha!

Ikväll blir det förmodligen träning igen, jag är sugen och det var Camilla också :) Än så länge flyter det på riktigt bra och jag är stolt över mig själv som tar mig dit. Nu ska jag bara hålla detta och fortsätta kämpa på! :)


Onsdag

Vilken underbar dag! Vädret har vart kanon och så har vi haft sällskap utav finaste Malin hela dagen :) Käkat frukost, busat med Lovisa, druckit kaffe, pratat massa, gått en promenad och även kört ett gympass! :) Riktigt gött. Nu ska jag nog dra igång och plocka ordning här hemma!

I morgon blir det öppna förskolan igen, ska bli mysigt att komma dit med Lovisa igen nu efter uppehållet! Gör sällskap med Camilla och lovisas bff, Naemi :)

Ne, en kopp kaffe nu och sedan sätta igång :)


Tisdag

Denna dagen har gått i en enda fart, jag gillar det. Började dagen med lite lek och bus med Lovisa :) Därefter drog vi på oss kläderna och gick hem till morbror för en kopp kaffe och lite trevligt sällskap :) alltid lika mysigt!

Senare under dagen grejade jag lite hemma och nu på kvällen har jag tränat med Camilla och Gabriella :) Känns riktigt skönt att vi är igång så bra med träningen!

Nu är jag sjukt trött och ska sova! God natt på er :)


Mini-piano

Lovisa älskar sin julklapp ifrån tjejerna ♥
Tusen tack: Malin, Sophia, Marika & Lalle :) Ni är så fina!


Söndag

Men det är ingen seg söndag som det annars brukar vara! För här har vi vart igång hela förmiddagen, städat, skurat i badrummet, tvättat, dammat och diskat :) Det känns riktigt skönt när det är klart! Om en liten stund är det dags att sätta igång med maten också.

Senare ikväll blir det träning med tjejerna, jag längtar :) Ska bli skönt att få köra ett pass!

Nu, byta om och dricka en kopp kaffe :) Välförtjänt!


Utslagen hjälte

Nu ligger jag i sängen, trött som tusan och kan ändå inte somna! Vad är problemet med att somna i tid när man verkligen behöver det?

Vilket härligt väder vi haft idag, underbart :) Man blir på så gott humör och lyckan gör sig påmind.

Det blev en sväng till gymet idag, första passet för i år, tillsammans med Camilla och Gabriella! Det gick riktigt bra och dessa underbara tjejer gör ju så att träningen blir så mycket roligare. Nu är vi på gång, det är dags :) Tänkte tjuvköra ett pass själv i morgon bitti om jag kommer upp, är så himla sugen. Annars är det söndag som står näst på tur! Längtar :)

Morgondagen är helt fullspäckad, middag, kalas, frukost dejt och kanske även träning då som sagt! Så jag ska faktiskt försöka sova nu :) God natt!


Today

Det har vart en hel del obehagliga besök hos tandläkarn den sista tiden, men jag kan stolt säga att jag nu är helt färdig! Min tandläkarskräck har släppt mer och mer för varje gång jag vart där, så det har känts skönt iaf.

Under tiden jag var där idag så var Malin barnvakt åt Lovisa, det hade gått jätte bra och min lilla trollunge hade vart så snäll :) Det är fint att man har så fina vänner!

Jag drog fram dammsugarn efter att Malin gått och fick städat, känns skönt att ha det gjort. Under tiden la jag Lovisa i sängen med lite leksaker och där satt hon fint. När jag var färdig och skulle ta upp henne, så hade hon SOMNAT?! Till ljudet av dammsugarn, fattar inte. Skönt det iaf, för nu andas jag ut och dricker en kopp kaffe.

Senare ska vi ner och hjälpa mormor lite och därefter blir det fika med alla damer! Vi har finfrämmat från Vänerborg idag nämligen :) Marika!

Lovisas kläder från H&M har äntligen kommit också, det tog sin lilla tid att få hem det vill jag lova. Nu är det iaf här och jag ska hämta ut det senare tänkte jag, ska bli spännande och se om det är lika fint i verklgeheten som på bilderna. För gud vad söta kläder de hade fått in! :)


Hjälp!!

En fråga till andra mammor, när sökte ni om dagisplats? Hur långt innan det var dags? :)

Lovisa

Prinsessan kan ha tofsar :) Så sött!


Bajs-incident

Goddagens :) Tisdag och ny dag, dock en väldigt grå och tråkig sådan. Känner inte för att göra något speciellt alls. Morgonen har iaf gått i en enda fart, vaknade av att Lovisa låg och babblade på inne i sitt rum, gick dit för att ta upp henne och ser då att hon på något vis lyckats ta av sig sina pyjamasbyxor och desstom bajsat en hel del. Vet inte hur, men det var bajs lite överallt. Trevligt att vakna till det? -Njaa..

Det var bara att spola av henne och sedan satte jag henne i badet en stund, det gillar hon :) Därefter var jag redan så bra igång så jag diskade, bytte sängkläder och röjade upp här hemma. Skönt att få det gjort :) Nu fattas bara dammsugningen, men det tar jag senare eller i morgon.

Nu sover lillan igen, så jag passar på att få lite egen-tid. Nu när hon är så aktiv så är det enda man kan göra att springa efter henne så hon inte gör något opassande :) Därav njuter jag en stund när hon sover.

Lovisa har fått lite nya sovrutiner nu efter jul också, skönt som tusan. Somnar runt sju och vaknar inte förrän halv nio- nio :) Helt underbart! Känner mig som en ny människa emellanåt, skönt att slippa på sömnen avbruten.

Ne, en kopp kaffe nu! :)


Störande

Det finns inget som är så irriterande som människor som tror att dom är så mycket bättre än alla andra! Vem sa att du var perfekt liksom? Blir så trött. Hur blir man en sån människa? Förstår det faktiskt inte, det är en väldigt ful personlighet enligt mig. Alla gör misstag, alla har brister och ingen är perfekt. Så med det sagt, sluta tro att du är det!


1 Januari 2012

Då var det nytt år, nya möjligheter och en chans att förändra! Man behöver visserligen inte ett nytt år för att förändra saker och ting, men det blir liksom lite lättare :) Detta året ska jag leva för min dotter, mina vänner, min familj och framför allt mig själv. Jag ska se till att jag mår bra och inte ödsla energi på saker som får mig att må dåligt. Detta är en bra start, jag känner det i hela kroppen <3


RSS 2.0